20190812-DSC_7441-Edit-LORES.jpg

LAWFORD ROAD

A Passivhaus retrofit and extension of a large townhouse in North London

The clients’ brief for a minimal white interior has been realised in surfaces of varied texture and reflectiveness that bring depth and character to the seamless white interiors.  These white surfaces are made evident as thin layers where cupboards open to reveal warm birch plywood interiors, and in the exposed plywood structure of the new study extension.

The plywood elements hint at the hidden presence of the new timber structure of the building: during the work the entire inside of the property was removed to leave a vast 3-storey void within the existing brick shell.   Inside this a highly insulated and independent timber frame building was carefully constructed - a building within a building.

Main Contractor - Bow Tie Construction

Structural Engineer - Bob Johnson Structural Engineers

Passivhaus Designer - CANDO

Approved Inspector - BCA

Plywood study - Calculated Manufacturing

Joinery - Agenora Workshops and Thomas Collier Joinery

Glazing - Sky-frame, Cantifix, Green Building Store & OM Glazing

Internal doors - Shadbolt 

Flooring - Dinesen

KNX Smart home - Client and Future Ready Homes

 

Photography © French+Tye

20190813-DSC_7821-LORES.jpg
20190813-DSC_7806-Edit-LORES.jpg
20190812-DSC_7451-LORES.jpg
20190812-DSC_7467-LORES.jpg
20190812-DSC_7343-Edit-LORES.jpg
20190812-DSC_7384-LORES.jpg
20190813-DSC_7861-LORES.jpg